"Olen ihan jumissa! En tiedä, mitä tehdä..."

Jos tämä ajatus on sinulle tuttu, olet oikeassa paikassa!

Jumitilanteesta eteenpäin

Ei enää jumitilanteeseen jämähtämistä, vaan selkeys siitä, mikä on sinulle tärkeää ja kenelle mieluista elämää haluat elää. Kun selkeytät tärkeimmät arvosi ja mihin perustat päätöksesi, voit tehdä pitkällä aikavälilläkin sinulle mieluisia ja elämän tyytyväisyyttäsi lisääviä valintoja.

Piia Tuominen on valmentaja, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja entisenä työkyvyttömyyseläkeläisenä myös kokemusasiantuntija.

Klikkaa tästä ja lisää kurssi ostoskoriin »Kyllä! Haluan mukaan!

Tutut suomalaiset maksutavat.

Kenelle tämä kurssi on sopiva:

 • tunnet olevasi jumissa jonkin asian suhteen etkä tiedä miten edetä
 • sinulla ei ole ehkä hajuakaan vaihtoehdoista joista valita tai vaihtoehdot tuntuvat huonoilta
 • haluat selventää itsellesi sinulle tärkeimmät arvot, sillä sinulle on tärkeää toimia arvojesi mukaisesti
 • kaipaat näkökulmaa siihen, mitä tehdä tilanteessa jossa sinun ja läheistesi ajatukset eivät valintatilanteiden suhteen kohtaa

 

Et tarvitse tätä kurssia, jos:

 • olet jo täysin selvillä sinulle tärkeistä arvoista ja toimit jo niiden mukaisesti (tai et ole kiinnostunut toimimaan arvojesi mukaan…)
 • tiedät jo täsmälleen miten haluat toimia ja millaiset valinnat ovat sinulle hyväksi (tai et halua pysähtyä hetkeksikään miettimään asioita, jotka pitkällä aikavälillä tekisivät sinulle hyvää, vaan porskutat mieluummin täyttä vauhtia kohti mitä ikinä sattuukaan vastaan tulemaan)
 • olet kaveripiiristäsi se joka voi ideoida hetkessä uusia juttuja, vaihtoehtoja ym ideoita kun joku teistä tai porukalla koette olevanne jumissa ja osaat avustaa sellaisen vaihtoehdon valinnassa, mikä tuntuu oikealta
 • sinun ei ole vaikeaa toimia omien arvojesi mukaisesti vaikka läheisesi olisivat asioista eri mieltä

Muutamia esimerkkejä yleisistä jumitilanteista:

"Tavoittelenko omaa haavettani vai toiminko jonkun muun toiveiden mukaan?"

"Miten osaan tehdä hyvän valinnan?"

"Mitä teen jumissa olevalle ihmissuhteelle? Lähdenkö vai jäänkö?"

"Etsinkö uuden työpaikan vai jäänkö nykyiseen?"

Jumitilanteesta eteenpäin -kurssi sisältää:

Osio 1: Todellisuus ja mielen rajoitukset

Ensimmäisessä osiossa tutustumme siihen, miksi me ihmiset emme hahmota todellisuutta täsmällisesti, millaisia rajoituksia mielessämme ja havainnointikyvyssämme on, ja minkä takia näistä on hyvä olla tietoinen erilaisissa elämän jumitilanteissa.

Osio 2: Arvot

Kurssin toisessa osiossa tutkimme arvojasi, ja niiden vaikutusta valintatilanteissa, jotta voit tehdä sellaisia päätöksiä, jotka pitkällä aikavälilläkin tuntuvat sinusta oikeilta.

Osio 3: Välttely ja pelko

Kolmannessa osiossa meillä on aiheena välttely ja pelko. Näitä asioita on hyvä tutkailla, sillä ne uskoakseni isolta osalta vaikuttavat siihen, olemmeko elämämme ehtoopuolella tyytyväisiä valintoihimme vai emme.

Osio 4: Vaihtoehdot

Viimeisessä osiossa käsittelemme vaihtoehtoja. Tutkailemme tällä hetkellä havaitsemiasi vaihtoehtoja ja tarvittaessa voit ideoida niitä lisää. Tämä osio sisältää paljon vinkkejä siihen, miten huomaat lisää vaihtoehtoja, jos nykyiset tuntuvat huonoilta.

Jumitilanteesta eteenpäin -työkirja

Tämä 46-sivuinen työkirja sisältää kurssilla vastaan tulevat kysymykset ja tilaa omille vastauksillesi.

Jumitilanteesta eteenpäin -bonustyökirja

Bonustyökirja, joka opastaa sinua kurssilla opittavien asioiden soveltamisessa elämän eri osa-alueille.

Miltä elämäsi näyttäisi, jos et olisi enää jumissa? Miltä sinussa arjessa tuntuisi, jos tietäisit tärkeimmät arvosi ja voisit tehdä valintoja niiden pohjalta? Miten hyvältä tuntuisi tehdä sellaisia valintoja ja päätöksiä, joiden uskot olevan oikeita sinulle?

Kun selvität sinulle tärkeimmät arvot, ne toimivat ikään kuin kompassina elämässäsi, etkä ole enää hukassa sen suhteen, miten edetä.

Tämän kaiken siis saat:

 • 4 osiota, joissa käymme läpi tärkeimmät jumitilanteissa avuksi olevat asiat
 • 46-sivuisen työkirjan, jonka sisältämien kysymysten avulla selvität mm. sinulle tärkeimmät arvot
 • Bonustyökirjan, jotta sinun on helppo soveltaa kurssin asioita muillekin elämänalueille
 • 8 tiivistä (max 13 min.) äänitettä avuksesi
 • 6 vinkkiä kurssilla oppimiesi asioiden hyödyntämiseen jatkossa (jotta käytössäsi on arkeesi sopivia muistuttajia siitä mitä olet oppinut)
 • Voit ladata kaikki materiaalit itsellesi ja käyttää niitä vaikka vuosien ajan
 • Pääsyn kurssialueelle 6 kk ajaksi

Kurssin hinta on 67 euroa (sis. alv 24%).

Kirjautumisohjeet kurssialueelle saat sähköpostitse, kun tilauksesi on vastaanotettu. Mahdollisissa pulmatilanteissa olen tavoitettavissa sähköpostitse vai puhelimitse.

Huom! Jos sinulla on jo tunnukset Astettaparempielama.fi sivuston jäsenalueelle (ts. olet mukana jollakin toisella kurssilla tai sinulla on tunnukset viikkokirjetilaajien maksuttomalle jäsenalueelle), pääset katsomaan kurssin materiaaleja samoilla tunnuksilla kurssin ostettuasi!

Kysyttävää? Laita minulle sähköpostia osoitteeseen [email protected] tai soita 050-3228675

Klikkaa tästä ja tule mukaan kurssille! »Kyllä! Haluan tietää, miten pääsen eteenpäin jumitilanteissa!

Tutut suomalaiset maksutavat.

 • q-iconOlen kokeillut osallistua verkkokursseille aiemmin ja epäonnistunut, koska en jaksanut käydä kurssia. Miten välttyisin tältä asialta nyt?

  Kurssialueelta löydät suositukseni siihen, miten parhaiten varmistat, että käyt materiaalin läpi ja teet tehtävät. Parhaimman hyödyn taatusti saat, kun varaat hiukan aikaa itsellesi ja kirjoitat vastauksesi työkirjan kysymyksiin.

  Toisinaan voi olla myös niin, että jokin yksittäinen uusi kysymys tai näkökulma on niin merkittävä, että jo pelkästään sen päätyminen ajatteluusi kuullessasi sen, voi muuttaa elämänsuuntaa. Kurssilla käyn läpi montakin sellaista kysymystä, jotka ovat minulle jo yksistään olleet hyvinkin tämän kurssin hinnan arvoisia.

  Lisäksi tässä kurssissa on vain nämä oleelliset neljä osiota, ja olen tehnyt äänitteistä tiiviitä, enkä lörpöttele turhia. Ajallisesti materiaalin läpikäyminen ei vie siis väistämättä paljoa aikaasi. Kurssialueelta löydät myös vinkkini siihen, miten voit varmistaa, että muistat hyödyntää kurssilla oppimiasi asioita ilman, että sinun tarvitsee käydä kaikkea materiaalia läpi uudestaan.

 • q-iconOn niin kova kiire elämässä.

  Tämän kurssin äänitteet ovat maksimissaan 13 minuuttia pitkiä, ja äänitteitä on vain kaksi jokaisessa osiossa. Niiden kuuntelu ei siis vie paljon aikaasi. Saat myös tallennettua ne itsellesi mp3-muodossa esimerkiksi puhelimeesi, joten voit kuunnella niitä automatkoilla, lenkillä, kauppareissulla…

  Kova kiirekin voi muuten johtua siitä, että et ole selvillä sinulle tärkeistä arvoista. Siksi on mielestäni suositeltavaa tutkia arvojasi erityisesti kiireisen elämänvaiheen keskellä, jotta et tekisi päätöksiä ja valintoja, jotka kaduttavat sinua myöhemmin.

 • q-iconMiksi ostaisin tämän, muitakin on tarjolla?

  Onko tosiaan? En ole kuullut vastaavasta kurssista, jossa käsitellään nämä neljä oleellista aihealuetta ja johon sisältyy myös bonustyökirja asioiden soveltamisesta muille elämän osa-alueille, jotta saat moninkertaisen hyödyn kurssista.

Saat minuun yhteyttä sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse 050-3228675, jos sinulla on vielä kysyttävää.

Klikkaa tästä ja tule mukaan kurssille! »Kyllä! Haluan tietää, miten pääsen eteenpäin jumitilanteissa!

Tutut suomalaiset maksutavat.