Arvostava kuuntelu, voimavaraistava keskustelu

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia (60 min/tapaaminen)

Miten hyvältä sinusta tuntuisi, kun kokisit todella tulevasi kuulluksi? Miten hyvää sinulle tekisi, kun joku keskittyisi vain ja ainoastaan sinuun ja sinun voimavaraistamiseen esimerkiksi tunnin ajan?

Yhä useammin nykyaikana me ihmiset ohitamme toisemme vuorovaikutustilanteissa. Kuulen asiakkailtani jatkuvasti, miten vaikeaa nykyään on tulla kuulluksi ja ymmärretyksi.

Ihmisten kyky keskittyä toisen puheeseen ja kuunteluun on tuntunut heikentyvän, kun on niin monia asioita, jotka keskeyttävät keskittymisen toiseen ihmiseen.

Saatuani useampaan kertaan asiakkailtani palautetta siitä, miten hyvältä tuntuu tulla kuulluksi ja ymmärretyksi, sekä arvostetuksi sellaisena kuin on, päätin tarjota tätä kokemusta muillekin.

 

Voimaannuttavat perusolettamukset työskentelytapani taustalla:

 

Uskon, että sinulla on jo olemassa sisäiset resurssit, joita tarvitset onnistuaksesi.

Uskon myös, että joskus tarvitsemme apua noiden sisäisten resurssien löytämiseen ja käyttämiseen.

Uskon, että teet parhaat valinnat, jotka sinulle on kullakin hetkellä saatavilla.

Uskon, että ihminen ja käyttäytyminen ovat eri asioita, me olemme enemmän kuin käyttäytymisemme, joten vaikka jonkun ihmisen toiminta tai käyttäytyminen ei olisi kaikilta osin hyväksyttävää, niin ihminen itsessään on arvokas ja hyväksyttävä.

Uskon myös, että kaikella käyttäytymisellä on hyödyllisyytensä – jossakin kontekstissa.

Ratkaisukeskeisen lyhytterapian opinnot ovat auttaneet minua löytämään lisää keinoja auttaa ihmisiä sekä lisänneet uskoani siihen, että sinulla itselläsi on ratkaisun avaimet tilanteeseesi.

Ihmisiä auttavien eri alojen asiantuntijoiden tehtävä ei mielestäni ole ratkaista tilannetta asiakkaan puolesta, vaan olla asiantuntijoina siinä prosessissa, miten nuo asiakkaan ratkaisun avaimet löydetään hänestä itsestään ja hänen elämästään.

Silloin ratkaisut ovat todella sinun maailmankuvan mukaiset, ja sinun arvojasi kunnioittava tapa lähestyä esimerkiksi ongelmallisia asioita, eikä ulkopuolelta annettu kehotus, miten ihmisten tietyssä tilanteessa ”kuuluu toimia”.

"Ensimmäinen tapaaminen Piian kanssa jännitti hieman, olinhan menossa terapiaan! Sain kuitenkin huomata Piian olevan hyvin rauhallinen, positiivinen ja helposti lähestyttävä, joten jännitys katosi oikeastaan heti ensimmäisten minuuttien aikana! Piia osasi esittää oikeita kysymyksiä ja sain huomata, että vastaukset elämäni haasteisiin olivatkin minussa itsessäni, tarvitsin vain jonkun apua löytääkseni ne! Pidin ongelmiani isoina ja haastavina, mutta kahden tapaamisen jälkeen huomasin löytäneeni syyn haasteisiini ja myös ratkaisun avaimet... Piia oli ihanan empaattinen ja ymmärtäväinen eikä tarvinnut miettiä kehtaako joitain asioita edes mainita. Kun uusia haasteita ilmenee, palaan mieluusti Piian kanssa juttelemaan."

K.S.

Neuvoja pystyy tarjoamaan kuka tahansa, olet varmasti sen arjessasi huomannut.

Toisen ihmisen kuuntelu niin, että pystyy poimimaan hänen puheestaan ja toiminnastaan puhujan vahvuuksia ja nostaa niitä esille (sen sijaan, että keskittyisi etsimään millä tavalla ihminen on ”pielessä” tai viallinen, ja mitä ”korjattavaa” hänessä on) sekä toisen arvostaminen omana itsenään, on kuitenkin taito, jonka iso osa ihmisistä on tuntunut kadottaneen.

Arvostava kuuntelu, voimavaraistava keskustelu on tunnin kestävä joko puhelimitse  järjestettävä tai netin kautta videopuheluna toteutettava tapaaminen. Pöytyän Yläneellä (n. 60 km Turusta pohjoiseen) voin tavata sinut myös työhuoneellani kasvotusten.

Tapaamisia voidaan tarvittaessa järjestää useampiakin, joten jos huomaat haluavasi pidempiaikaista tukea, niin tämä onnistuu. Laadun takaamiseksi tapaamisia on kuitenkin tarjolla vain rajallinen määrä per viikko.

Ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan tullessasi sinun ei tarvitse sitoutua vuosiksi tai tiettyyn ennalta sovittuun tapaamismäärään.

Ratkaisukeskeisen lyhytterapian luonteeseen kuuluu, että tapaamisia on vain niin monta kuin on tarpeen. Tapaamisten tiheyden sovin kanssasi yksilöllisesti, ja voimme pidentää tapaamisten väliä milloin vain.

"Keskustelut Piian kanssa ovat parasta mitä minulle on viime aikoina tapahtunut. Piian kanssa olen pystynyt puhumaan pitkään elämääni vaikuttaneista päässäni vellovista vaikeista asioista, joista en ole juuri kenellekään voinut puhua. Olen kokenut tulevani kuulluksi ja ymmärretyksi ja ennen kaikkea Piia on auttanut minua löytämään keinoja päästä eteenpäin näiden asioiden suhteen. Olen keskustelujen jälkeen ollut poikkeuksetta hyvillä mielin ja levollinen. Voin lämpimästi suositella Piiaa keskustelukumppaniksi ja kuuntelijaksi."

Kristiina

En ole "liukuhihnaterapeutti", joka täyttää kalenterinsa asiakastapaamisilla. Minun tapani tehdä tätä työtä vaatii sitä, että olen virkeä ja keskittynyt juuri sinuun. Työtapani ei ole pelkkää kuuntelua, vaan etsin työskennellessäni aktiivisesti myös voimavarojasi sekä uusia voimaannuttavampia näkökulmia, joihin voit tukeutua pitkään tapaamistemme jälkeen.

85€/60 min. (sis. alv 24%)

Kun pohdit palvelun sopivuutta sinulle, ota yhteyttä täyttämällä alla oleva lomake, tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen piia@astettaparempielama.fi. Olen tavoitettavissa myös puhelimitse, puh. 050-3228675.

Laita hyvä kiertämään!