Toipujan työkalupakki -verkkokurssi psykiatrisen diagnoosin saaneille

Tämä 8 viikon verkkokurssi auttaa sinua löytämään keinoja edistää toipumistasi ja voida paremmin.

Kurssi on näillä näkymin alkamassa jälleen syksyllä 2018.

Kyllä, haluan mukaan Toipujan työkalupakki-verkkokurssille!

Aikaa jäljellä:

 

Tiedän monien psykiatrisen diagnoosin saaneiden pohtivan samoja kysymyksiä, joita itse aikanaan pohdin: Miten selviän tästä? Toivunko koskaan? Miksi elämäni on näin vaikeaa?

Tiedän myös omasta kokemuksestani, että toipuminen on mahdollista.

Vuosien huonovointisuuden, mielialaongelmien ja ahdistuksen jälkeen löysin työkaluja, jotka auttoivat minua voimaan paremmin.

Opin mm. huomaamaan

  • mitkä asiat vaikuttavat tunnetilaani ja
  • miten voin vaikuttaa siihen, miltä minusta tuntuu.

Niinpä minulla on nykyään apunani "oman mielen käyttöopas", enkä ole enää olosuhteiden, muiden ihmisten reaktioiden tai omien tuntemusten tai ajatusten heiteltävänä.

Toipujan työkalupakki -verkkokurssissa on kyse siitä, että jaan vuosien varrella oppimani asiat sinullekin, jotta myös sinä löydät keinot voida paremmin.

Olen Piia Tuominen, kokemusasiantuntija, valmentaja ja Helsingin Psykoterapiainstituutista valmistunut ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti.

Tiedän omakohtaisesti, mitä on toivottomuuden tunne ja epätoivo siitä, voiko elämä koskaan muuttua paremmaksi.

Yksityiskohdat minun menneisyydessäni ja sinun menneisyydessäsi voivat olla erilaisia, ja ongelmat, joita olet elämässäsi kohdannut voivat olla joillakin tavoin erilaisia kuin ne mitä minä olen kohdannut.

Mutta jos sinulle on määritelty psykiatrinen diagnoosi, niin uskon, että on hyvä asia, että polkumme ovat nyt kohdanneet.

Minulla on valtava usko siihen, että sinussa on paljon enemmän potentiaalia ja voimavaroja kuin tällä hetkellä todeksi uskot.

Jos olet valmis lähtemään tälle matkalle ja selvittämään, mitkä asiat tukevat hyvinvointiasi ja edistävät toipumistasi, niin autan sinua mielelläni.

Toimin ikään kuin oppaanasi ja tukenasi tällä 8 viikon ajanjaksolla, jonka aikana opit mm. ajattelutapoja ja taitoja, jotka edistävät toipumistasi.

Minun mielestäni hyvinvointiasioissa on tärkeää huomioida, että "yksi koko ei välttämättä sovi kaikille".

Siksi en tällä kurssilla pyri saamaan sinua toimimaan prikulleen samalla tavalla kuin itse toimin, vaan autan sinua löytämään omalta tuntuvat ja itsellesi sopivat hyvinvointiasi tukevat toimintatavat.

Kurssilla käsiteltävät aiheet:

Viikko 1: Johdanto

Tämän viikon videoilla johdattelen sinut kurssin taustalta löytyviin ajattelutapoihin ja muihin tärkeisiin aiheisiin.

Viikko 2: Todellisuus

Tällä viikolla tutustumme siihen, miksi me ihmiset emme hahmota todellisuutta täsmällisesti, ja miksi meidän on tärkeää tietää tämä. Tästä tiedosta on erityistä hyötyä myös psykiatrisen diagnoosin saaneille, koska se tarkoittaa myös, että aina on olemassa voimaannuttavampi näkökulma.

Viikko 3: Sisäinen ääni

Tällä viikolla tutustumme siihen, miten voimme vaikuttaa ajatteluumme, ja mikä merkitys ns. sisäisellä äänellä ja sillä miten puhumme itsellemme on hyvinvoinnillemme.

Viikko 4: Mielikuvat

Tämän viikon aikana pääset tutustumaan siihen, mikä vaikutus mielikuvillamme on siihen, miltä asiat meistä tuntuvat. Tämä on yksi oleellisimpia asioita esimerkiksi silloin, kun muistelet jotakin muistoa. Monilla psykiatrisen diagnoosin saaneilla on paljon huonoja muistoja, mutta niiden ei tarvitse vaivata mieltä koko loppuelämää, kun opit mitä niille voi tehdä.

Viikko 5: Kehon vaikutus

Tällä viikolla tutustumme siihen, millä tavalla kehomme vaikuttaa oloon, mielialaan ja hyvinvointiin sekä miten voimme muuttaa oloamme käyttämällä kehoamme.

Viikko 6: Kysymykset

Yksi lempiaiheistani on se, millaisia kysymyksiä meidän ihmisten kannattaisi kysyä sekä itseltämme että toisiltamme, koska hyvät kysymykset edesauttavat hyvien ja hyödyllisten vastausten saamista.

Viikko 7: Tulevaisuus ja taitotavoitteet

Tämän viikon aiheena taitotavoitteet sekä ns. tulevaisuuden muistelu. Molemmat auttavat meitä omalla tavallaan hahmottamaan, mikä meitä auttaa voimaan paremmin.

Viikko 8: Identiteetti ja tarina

Tämän viikon aiheena identiteetti ja elämäntarina(t). Monet ihmiset eivät pidä omista luonteenpiirteistään ja negatiivisia piirteitä tuntuu olevan enemmän kuin positiivisia.  Monilla on myös melko rajoittava elämäntarina. Näistä syistä otamme nämä asiat käsittelyyn tällä viikolla.

Haluan mukaan kurssille!

Mitä se sinun elämässäsi tarkoittaa, kun sinulla on käytössäsi "työkaluja", joiden avulla voit edistää toipumistasi?

Entä mitä se tarkoittaisi, jos sinulla ei olisi jatkossakaan näitä työkaluja?

 

Koen voimakasta velvollisuudentunnetta jakaa muille ihmisille se, mitä olen oppinut tämän matkani varrella.

Erityisesti haluan auttaa niitä, joille on nimetty jokin psykiatrinen diagnoosi ja jotka eivät vielä ole tietoisia, miten sieltä epätoivon notkosta voi löytää pois.

Kurssin hinta vastaa jotakuinkin vain yhtä terapiatapaamisen hintaa, koska haluan, että tälle kurssille osallistuminen olisi mahdollista myös niille, joiden taloudellinen tilanne ei mahdollista yksilöllisempää apua.

Toisaalta kurssin hinnalla voit saada esimerkiksi muutamia kirjoja... mutta harva varmaankaan ottaa yhteyttä kirjailijaan, jos ei ymmärrä jotakin lukemastaan tai on jotakin kysyttävää.

Minä olen tällä kurssilla vastaamassa kysymyksiisi, ja myös ohjaan sinua harjoituksissa, joten et jää yksin kysymyksien tai pohdintojesi kanssa.

Tiedän myös, että se miten asioista puhutaan on miltei yhtä tärkeää kuin se mitä puhutaan, joten siksi kurssin materiaalit ovat pääosin videoina.

Uskon, että sinulla on jo valtavan paljon tietoa siitä, mikä tekee sinulle hyvää ja mikä ei.

Monet asiakkaani ovat yllättyneet huomatessaan tämän todeksi, koska eivät ole aiemmin tienneet tietävänsä näitä asioita.

Toipujan työkalupakki -verkkokurssilla autan sinua kaivamaan esille sen, mitä jollakin tasolla jo tiedät.

Sinä olet oman elämäsi asiantuntija ja ratkaisun avaimet ovat sinulla niin uskomattomalta kuin se voikin tuntua.

Minulla taas on asiantuntemusta siitä, mitä työkaluja ja kysymyksiä voimme käyttää, jotta saat nuo omat ratkaisun avaimet käyttöösi.

Tämän lisäksi opetan sinulle yksinkertaisia tapoja vaikuttaa omaan olotilaasi ja ajatteluusi.

Eräs aiemmin tälle kurssille osallistunut kertoi minulle, mikä hänestä tuntui erityisen hyvältä Toipujan työkalupakki -verkkokurssissa:

"Et ole vain terapeuttikoulutuksen käynyt, joka kertoo kurssilla kirjoista oppimiaan asioita, vaan olet ihminen, joka on itse kokenut samankaltaisia vaikeuksia ja selvinnyt niistä."

Ostamalla Toipujan työkalupakki -verkkokurssin nyt, saat...

  • Pääsyn 8.1.2018 alkavalle kurssille.
  • Työkirjan, jonka voit ladata itsellesi.
  • 4 kyselytuntivideota, joissa vastaan sinulta ja muilta kurssilaisilta tuleviin kysymyksiin. (Voit lähettää kysymyksiä joko sähköpostilla tai nimettömästi kyselylomakkeen kautta.)
  • 8 osiota, joiden aiheet olen tarkkaan valinnut, jotta ne tukevat sinun toipumistasi.
  • Kurssimateriaalit ovat käytössäsi kurssialueella 30.06.2018 asti.

Kurssia varten tarvitset vain nettiyhteyden ja laitteen, jolla pääset nettiin.

Kysyttävää kurssista?

Voit laittaa minulle sähköpostia osoitteeseen piia@astettaparempielama.fi tai soittaa

puh. 050-3228675

 

Haluan mukaan kurssille!

    Ilmoittautuminen päättyy: