Apua huonoihin muistoihin

Aiheuttavatko vuosia tai vuosikymmeniä vanhat epämiellyttävät muistot sinulle hankalaa oloa vielä nykyäänkin? 

Ajatteletko usein menneisyyden tapahtumia ahdistuen niistä aina uudestaan?

Ahdistaako jonkun tietyn ihmisen ajatteleminenkin sinua niin paljon, että tuntuu hankalalta kohdata tämä henkilö?  

Tai kenties joku ahdistava ihminen on jo edesmennyt tai muutoin poistunut elämästäsi, mutta silti ahdistaa, kun tulet ajatelleeksi häntä?

Monenlaisten huonojen muistojen ja ikävien kokemusten muistelu ja uudelleen elämäinen kerrasta toiseen, tahdot tai et, lisäävät elämään suorastaan tuskallisen määrän kurjaa oloa...

Oman hankaluutensa tähän pahoinvointiin lisäävät ihmiset, joiden ajatteleminenkin saa ahdistumaan...  

Apua huonoihin muistoihin -valmennus on tarkoitettu juuri tällaisiin tilanteisiin.


 Apua huonoihin muistoihin -valmennuksen hyödyt:


Sinulla on "kevyempi" olo ajatellessasi joko elämässäsi ollutta hankalaa ihmistä tai huonoja muistoja, jotka ovat aiemmin vaivanneet sinua.
Sinulle selkenee, mitä ajatukset itse asiassa ovat ja miten ne vaikuttavat meihin.
Tiedät valmennuksen jälkeen sekä sen, että voit vaikuttaa omaan mieleesi, että sen miten voit vaikuttaa omaan mieleesi.
Saat käyttöösi työkirjan, jonka sisältämiä tekniikoita opetan sinua käyttämään, jotta voit hyödyntää valmennuksessa oppimiasi asioita myöhemmin itsenäisesti.

Tämä valmennus antaa sinulle peruskäyttöoppaan omaan mieleesi. Huonoilla muistoilla ja sillä, miten ne vaikuttavat elämässämme on ihan oma logiikkansa. Siihen pääset tässä valmennuksessa  kanssani kahden kesken tutustumaan.

Annan puheenvuoron Hennalle, joka on osallistunut Apua huonoihin muistoihin - valmennukseen aiemmin ja kirjoittaa kokemuksistaan näin: 

"Ilmoittauduin Piian valmennukseen hieman ristiriitaisin tuntein, toisaalta kuvaus valmennuksesta oli kuin minua varten mutta vaikeiden asioiden käsittely on minulle todella raskasta ja hieman epäilytti oma jaksaminen ja reaktiot. 

Toisaalta tiedän, että tasapainoisemman ja paremman elämänlaadun vuoksi ne vaikeatkin solmut on kohdattava ja avattava, eivätkä ne murehtimalla aukea. Joten ei kun kissimissi pöydälle ja valmennukseen.

Piia on valmentajana rauhallinen, johdonmukainen ja turvallisen oloinen. Koin heti oloni luontevaksi ja vaikka omien asioiden julkituominen on aina vaikeaa niin tilanne herätti luottamusta ja asioiden kanssa edettiin kiireettömästi ja minun omaan tahtiini.

Itse valmennus oli mielenkiintoista, koin harjoitukset mielekkäinä ja tehokkaina, vaikka alkuun jotkin olivatkin vaikeampia toteuttaa omassa mielessä.

Epäilin myös ensin, osaisinko ollenkaan toimia oikein mutta Piian ohjaus oli niin järjestelmällistä ja tahti juuri sopiva, ettei se ollutkaan lopulta lainkaan hankalaa.

Neljän tunnin valmennusrupeama oli kyllä melko raskas ja ehkä se olisi voinut olla hyvää jakaa kahdelle illalle mutta toisaalta lopputulos oli minun kannaltani niin voimaannuttava ja elämääni positiivisesti vaikuttava, että olen tyytyväinen, että en ehdottanut illan aikana valmennuksen jakamista kahteen käyntiin.

Heti valmennuksen jälkeen huomasin oloni kevyemmäksi ja minua pitkään ahdistanut asia ei ollutkaan enää päällimmäinen ajatukseni. Saatoin päästää siitä irti ja katsoa menneitä asioita eri tavalla.

Koin valtavaa helpotusta ja pikkuhiljaa valmennuksen jälkeen olen huomannut elämässäni paljon pieniä asioita, jotka ovat muuttuneet paremmaksi. 

En ymmärtänyt ensin miten voimakkaasti minua ahdistanut asia vaikutti koko elämääni, tunnepuoleeni ja toimintatapoihini, mutta tällä hetkellä moni asia tuntuu asettuneen ns. omalle paikalleen ja esimerkiksi tunteiden säätely on helpottunut valtavasti.

Valmennus oli juuri sellainen asia mitä tarvitsin tässä kohtaa ja jonka kautta olen onnistunut oivaltamaan valtavasti uusia asioita ja osaan paremmin kohdata erilaisia tunteita ja tilanteita.

Pystyn myös palaamaan moniin muistoihin mm. työ- ja yksityiselämässä ja kykenen suhtautumaan niihin nyt paremmin sekä kohtaamaan sekä käsittelemään ennen maton alle lakaistut tunteet ja tilanteet jolloin henkinen kuormitus vähenee aina vain enemmän.

Olen hyvin tyytyväinen siihen, miten valmennus minuun ja ajatusmalleihini vaikutti.

Voin ehdottomasti suositella Piiaa ja valmennusta lähes varauksetta kaikille. Uskon, että erityisesti siitä saavat apua henkilöt, jotka painivat henkilökohtaisten ongelmien kanssa, olivatpa ne alkuperältään millaisia hyvänsä mutta valmennus auttaa varmasti myös ihan tavallista, tasapainoista ihmistä, joka kaipaa apua ja tukea jonkin elämän osa-alueen hallinnassa tai vain parantamisessa.

On upeaa huomata, että vaikuttamalla omaan ajattelu- ja suhtautumistapaan voi tehdä niin suuria ja omaa elämää mullistavia muutoksia.

Kiitos Piia!"


Henna Aalto

Kuka minä olen? 

Olen Piia Tuominen, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja valmentaja. 

Lisäksi olen käynyt melkoisen elämänkoulun jo tähän 37 vuoden ikään mennessä, ja olen sitä myötä kokemusasiantuntija ja entinen työkyvyttömyyseläkeläinen.

Reilu vuosikymmen sitten en voinut kuvitellakaan, että pystyn nyt auttamaan muita ihmisiä mm. kaiken kokemani, kokemuksistani selviämisen, valmentajaksi opiskelun ja ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi valmistumisen myötä.

Haaveilin psykologian opinnoista 14-vuotiaasta asti, sillä halusin auttaa ihmisiä nimenomaan mielen pulmiin liittyvissä asioissa. Pääsin kuin pääsinkin opiskelemaan Jyväskylään psykologiaa v. 2002. 

Kaksi vuotta myöhemmin jouduin kuitenkin keskeyttämään opintoni jatkuvasti hankaloituneen elämäntilanteeni ja mielialaongelmien takia. 

Olin vuosia pois työ- ja opiskeluelämästä ja päädyin työkyvyttömyyseläkkeelle asti...

Sain kunnolla kiinni paremmasta olosta, ja mielen hyvinvoinnista vasta opittuani, miten voin vaikuttaa siihen, mitä mielessäni on meneillään ja miten hyvin tai huonosti voin.

Asiat ja tekniikat, joita opetan tässä valmennuksessa sinuakin hyödyntämään ovat auttaneet itseäni siinä määrin, että masennuksen takia työkyvyttömyyseläkkeelle joutuneesta tuli entinen eläkeläinen.

Toki olen vuosien varrella opiskellut, oppinut ja hyödyntänyt paljon muitakin keinoja, mutta näistä tässä valmennuksessa käsiteltävistä asioista prosessi lähti omalla kohdallani liikenteeseen. 

Minkä verran sinulta kuluu aikaa huonojen muistojen ajatteluun? 

Oletko koskaan miettinyt, miten paljon aikaasi käytät tahattomasti huonojen muistojen parissa?

Entä oletko miettinyt, millaisia aikamääriä vietät niiden takia hankalissa olotiloissa, vaikka aikaa huonojen muistojen ajattelun ja niiden aiheuttamien huonojen olojen parissa kuluisi yhteensä vain 1 tunti päivässä?

1 tuntia päivässä, 7 tuntia viikossa, n. 30 tuntia kuukaudessa, 365 tuntia vuodessa...


Minkä arvoista sinulle olisi, jos voit käyttää 7 tuntia viikossa johonkin mieluisampaan kuin niiden huonojen muistojen ajatteluun, jotka tällä hetkellä ryöstävät arvokasta aikaasi?

Tuntimäärä, jonka käytät viikoittain huonojen muistojen ajatteluun, voi toki olla paljon suurempikin kuin 7 tuntia...

Joidenkin ihmisten mielessä huonot muistot vaikuttavat pyörivän jatkuvana virtana, jolle he eivät mahda mitään. 

Minkä arvoista sinulle olisi se, että tiedät, miten voit vaikuttaa omaan mieleesi?

Kaikkeen elämässä emme voi vaikuttaa. Mielestäni arvokkainta, mitä minulla voi koskaan olla, on se, ettei oma mieleni ole kaaoksen aiheuttaja elämässäni.

Näin valmennus toimii

Tapaan kanssasi kahden kesken yhdessä sovitun aikataulun mukaisesti. Valmennuksia toteutan kotini yhteydessä sijaitsevalla työhuoneella Pöytyän Yläneellä. 

Aiempien valmennukseen osallistuneiden kanssa yhteensä 4-6 valmennustuntia on ollut yleisin aikajakso. Etenemme 1x60 min tai 2x60 min kerrallaan. Valmennuksen hinta on 85€/60 min. Maksutapoina ovat tutut suomalaiset verkkopankkimaksut sekä Jousto Lasku ja Osamaksu -vaihtoehdot.

Seuraava askel?

Ota yhteyttä laittamalla tekstiviestillä tai sähköpostilla soittopyyntö. Soitan sinulle ja voimme jutella asiasta tarkemmin. Voit myös suoraan soittaa minulle. 

Yhteydenotto ei tietenkään ole millään tavalla sitova, joten voit turvallisin mielin laittaa viestiä ja kysyä lisätietoja.

Piia Tuominen puh. 050-3228675 [email protected]

Miksi kannattaa toimia nyt

Voidakseni tarjota laadullisesti hyvää palvelua (oman melko korkean vaatimustasoni mukaisesti) rajoitan yksilöasiakkaiden määrää ja teen tämänkaltaisia valmennuksia hyvin rajallisesti.

 Siksi kalenterini voi ajoittain täyttyä pidemmäksi aikaa yksilövalmennusten osalta.

 Suosittelen siis ottamaan yhteyttä mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. 

Mitä seuraavaksi tapahtuu

Kun olet ottanut minuun yhteyttä sinulle sopivalla tavalla, keskustelemme asiasta lisää. 

Vastaan mahdollisiin kysymyksiisi ja omalta osaltani haluan myös varmistua, että valmennukseni on sopiva sinulle. 

Sen takia valmennusta ei voi varata suoraan, vaan haluan jutella ensin kanssasi puhelimessa.

Ota siis yhteyttä laittamalla tekstiviestillä tai sähköpostilla soittopyyntö. Voit myös suoraan soittaa minulle. 

Yhteydenotto ei sido sinua mihinkään, joten laita viestiä, niin jutellaan asiasta!

Piia Tuominen puh. 050-3228675 

[email protected]