NLP- ja lyhytterapiakokemuksia

“Piia on rauhallinen, rento ja hauska puhuja. Hän kertoi paljon mieleenpainuvia esimerkkejä, jotka olivat konkreettisia ja helposti ymmärrettäviä; täten niitä on helppo ottaa käyttöön myös omassa elämässä.”

-Anu Kankarjärvi
Independent Forever Business Owner, Aurinkoinen OLO


Ammattitaitoinen NLP-valmentaja auttaa ajatukset järjestykseen

“Vähän kyseenalaisin tuntein ilmoittauduin NLP-koulutukseen. Taasen joku puhuu äärimmäisen viisaita ja ympäripyöreitä totuuksia siitä, millainen minä olen. Tai millainen minun pitäisi olla. Hieman ahdistikin ajatus useamman tunnin sessiosta. Minäkö muka jaksan keskittyä?! Entä, jos en ymmärrä mitään? Jos asia ei vaan napsahda kohdallani. Kolahda. Ei kiinnosta?

Kouluttajan miellyttävä ääni sai minut uppoutumaan aiheeseen yllättävän nopeasti ja yllättävän intensiivisesti! Menneisyys, nykyhetki, tulevaisuus; v-tyylillä mentiin. Useimmilla kai nuo olivat suoralla aikajanalla. Ei minulla. Ei haittaa, se on ihan yhtä oikein, ymmärsin kouluttajan ystävällisiltä kasvoilta. Monta asiaa jotenkin loksahteli kohdilleen. Esimerkiksi uskomukset. Olenko vaan uskotellut itselleni, että en jaksa keskittyä? On ADHD, olen levoton, en kerta kaikkiaan pysty tekemään lyhyenkään tähtäimen suunnitelmia. En minä. Vuositason suunnitelmien teko on täysin mahdoton tehtävä. En ole ”palastelija”! Näin luulen, uskottelen itselle. Miten ihmeessä NLP-valmentaja sai minut epäilemään, olenko sittenkään tuollainen. Uskottelenko vain?

Nyt viimeistään ahdistaa todenteolla: tee tavoite ja suunnittele välitavoitteet sen toteuttamiseksi! Ei apua! Vuositavoite. Taisin ääneen kiukutella ja väittää, että en osaa pysty kykene. Rauhallinen ääni, ymmärtävä katse: tehdään yhdessä! oivallus ja välähdys ja innostus! Hyvänen aika; minähän osaan. Miten kouluttaja tuon teki? Mitä erilaista tässä oli, verrattuna lukuisiin muihin käymiini koulutuksiin? Minulla ei ole vastausta. Haluan saada lisää järjestystä ajatuksiini ja selkeyttä toimintaani. Samoin ajatteleville suosittelen ammattitaitoista NLP-valmentajaa, Piia Tuomista.”

– Anne Salmikangas, Studio Ardanne


Piia Tuominen auttoi ymmärtämään itseäni ja lähimmäisiäni

“Suosittelen lämmöllä Piia Tuomisen luentoja, koska hänen esiintymisensä on todella mielenkiintoista ja monipuolista. Havainnoivilla esimerkeillään hän saa osallistujien mielikuvituksen pysymään tilanteen tasalla. Piian rauhallinen olemus ja selkeä artikulointi auttaa ymmärtämään vaikeitakin mielen kiemuroita. Hän osaa esitellä mielenpsykologiaa yksityiskohtia myöten, niin että jokainen pystyy helposti samaistumaan eri tilanteisiin. Luennon aikana ja sen jälkeen sain paljon aihetta pohdiskeluun, mikä on auttanut monessa tilanteessa ymmärtämään itseäni ja lähimmäisiäni.”

– Maria Juka


NLP:n avulla tavoitteet konkreettisiksi

“Piia piti Aika ja tavoitteet -koulutuksen ryhmäpäälliköillemme maaliskuussa 2016. Tilaisuuden järjestäjänä pidimme erityisesti hyvin valmistellusta esityksestä ja aikakäsitteen avaamisesta, mikä on erilainen meillä jokaisella. Kouluttajassa miellytti eniten asiantuntemus, rauhallisuus ja kyky huomioida kuulijat. Omat suurimmat oivalluksemme koulutuksen aikana olivat: tavoitteet tulee tehdä konkreettisiksi (esim. onnellisuus ei ole tavoite vaan tunne), eteenpäin suuntautuneiksi ja positiivisiksi (esim. olen ajoissa vs. en myöhästy). Voimme lämpimästi suositella tätä kyseistä valmennusta yrityksille ja henkilöille, jotka haluavat tehostaa ajankäyttöä ja oman työn tuloksellisuutta.Piia on kouluttajana motivoitunut, asiantunteva, rauhallinen, selkeä ja helppo kuunnella. Tässä koulutuksessa kiinnostavinta oli mielestämme ymmärrys ihmisen kyvystä muuttaa totuttuja ajatusmalleja. Osallistujilta saamamme palaute oli myönteistä ja kiitollista siitä, että päivään tuli tunteja lisää käytettäväksi. Järjestämme mielellään uudelleenkin NLP-aiheista koulutusta ryhmäpäälliköillemme ja myyjillemme Piian kanssa.”

-Careliana Oy, Colosé Maahantuonti


Maanläheinen lähestyminen NLP-tekniikoihin

“Mulla oli mahtava mahdollisuus olla kuuntelemassa Piian luentoa “Eihän tunteilleen mitään mahda – vai mahtaako?” NLP oli kirjainyhdistelmänä tuttu, mutta en ollut koskaan lähtenyt tutustumaan aiheeseen syvemmin. Tilaisuudet, joissa pyydetään laittamaan silmät kiinni ja kuvittelemaan jokin paikka, latistaa mieleni yleensä aina heti. Piian ohjaamana mielikuvan luominen oli helppoa, koska aloitettiin jostain itselle niin tutusta ja arkisesta paikasta kuin keittiö. Opettelimme katsomaan näkemäämme kuvaa tarkemmin ja tuo tarkastelu antoi oivalluksen myös siihen, miten eri tavoilla asioihin voi suhtautua.

Vaikka NLP oli vieras käsite, niin jo tämän yhden luennon jälkeen, se tuntui kovin tutulta ja loogiselta. Piia osasi kertoa aiheesta hyvin maanläheisesti eikä tarvinnut kotona hakea sanakirjasta suomenkielistä vastinetta jollekin hienolle yläkäsitteelle. Tykkäsin myös kovasti siitä, että hän puhuu omista kokemuksistaan, täydestä sydämestä ja suoraan sille ihmiselle, joka on häntä kuuntelemassa. Innostus tarttuu!”

– Johanna Laakkonen, Lastenohjaaja


Voimaannuttava luento sai janoamaan lisää

“Kiitos voimaannuttavasta luennosta. Luennoitsija Piia Tuominen oli avoin, iloinen ja rauhallinen ja siksi helposti lähestyttävä.  Oman elämän esimerkit olivat puhuttelevia ja vuoropuhelua syntyi hyvin kuulijoiden kanssa. Hän selitti asiat niin selkeästi, että niitä oli helppo ymmärtää, kysymyksillekin oli aikaa. Yhdessä tehty tehtävä todellakin toimi! Luennolla ymmärsi, että mieli joko kontrolloi sinua tai sinä mieltäsi. Luento herätti paljon positiivisia ajatuksia. Tämän luennon jälkeen tuli olo, että itsellään on avaimet oman henkisen hyvinvoinnin lisäämiseen ja kuormituksen vähentämiseen, kun osaa vain käyttää avaimia. Haluan kuulla lisää NLP:stä!”

– Marjo, Oriflame Oy


Suosittelen ehdottamasti Piia Tuomista ja NLP-valmennusta kaikille

“Ilmoittauduin Piian NLP-pilottivalmennukseen hieman ristiriitaisin tuntein, toisaalta kuvaus valmennuksesta oli kuin minua varten mutta vaikeiden asioiden käsittely on minulle todella raskasta ja hieman epäilytti oma jaksaminen ja reaktiot. Toisaalta tiedän, että tasapainoisemman ja paremman elämänlaadun vuoksi ne vaikeatkin solmut on kohdattava ja avattava, eivätkä ne murehtimalla aukea. Joten, ei kun kissimissi pöydälle ja valmennukseen.

Piia on valmentajana rauhallinen, johdonmukainen ja turvallisen oloinen. Koin heti oloni luontevaksi ja vaikka omien asioiden julkituominen on aina vaikeaa niin tilanne herätti luottamusta ja asioiden kanssa edettiin kiireettömästi ja minun omaan tahtiini.

Itse valmennus oli mielenkiintoista, koin harjoitukset mielekkäinä ja tehokkaina vaikka alkuun jotkin olivatkin vaikeampia toteuttaa omassa mielessä. Epäilin myös ensin, osaisinko ollenkaan toimia oikein mutta Piian ohjaus oli niin järjestelmällistä ja tahti juuri sopiva ettei se ollutkaan lopulta lainkaan hankalaa. Neljän tunnin valmennusrupeama oli kyllä melko raskas ja ehkä se olisi voinut olla hyvä jakaa kahdelle illalle mutta toisaalta lopputulos oli minun kannaltani niin voimaannuttava ja elämääni positiivisesti vaikuttava, että olen tyytyväinen että en ehdottanut illan aikana valmennuksen jakamista kahteen käyntiin.

Heti valmennuksen jälkeen huomasin oloni kevyemmäksi ja minua pitkään ahdistanut asia ei ollutkaan enää päällimmäinen ajatukseni. Saatoin päästää siitä irti ja katsoa menneitä asioita eri tavalla. Koin valtavaa helpotusta ja pikkuhiljaa valmennuksen jälkeen olen huomannut elämässäni paljon pieniä asioita, jotka ovat muuttuneet paremmaksi. En ymmärtänyt ensin miten voimakkaasti minua ahdistanut asia vaikutti koko elämääni, tunnepuoleeni ja toimintatapoihini mutta tällä hetkellä moni asia tuntuu asettuneen ns omalle paikalleen ja esimerkiksi tunteiden säätely on helpottunut valtavasti.

NLP-valmennus oli juuri sellainen asia mitä tarvitsin tässä kohtaa ja jonka kautta olen onnistunut oivaltamaan valtavasti uusia asioita ja osaan paremmin kohdata erilaisia tunteita ja tilanteita. Pystyn myös palaamaan moniin muistoihin mm. työ- ja yksityiselämässä ja kykenen suhtautumaan niihin nyt paremmin ja kohtaamaan sekä käsittelemään ennen maton alle lakaistut tunteet ja tilanteet jolloin henkinen kuormitus vähenee aina vain enemmän. Olen hyvin tyytyväinen siihen, miten valmennus minuun ja ajatusmalleihini vaikutti.

Voin ehdottomasti suositella Piiaa ja NLP-valmennusta lähes varauksetta kaikille. Uskon, että erityisesti siitä saavat apua henkilöt, jotka painivat henkilökohtaisten ongelmien kanssa, olivatpa ne alkuperältään millaisia hyvänsä mutta valmennus auttaa varmasti myös ihan tavallista, tasapainoista ihmistä, joka kaipaa apua ja tukea jonkin elämän osa-alueen hallinnassa tai vain parantamisessa. On upeaa huomata, että vaikuttamalla omaan ajattelu- ja suhtautumistapaan voi tehdä niin suuria ja omaa elämää mullistavia muutoksia.

Kiitos Piia!”

– Henna Aalto, 35 v.

 

“Keskustelut Piian kanssa ovat parasta mitä minulle on viime aikoina tapahtunut. Piian kanssa olen pystynyt puhumaan pitkään elämääni vaikuttaneista päässäni vellovista vaikeista asioista, joista en ole juuri kenellekään voinut puhua. Olen kokenut tulevani kuulluksi ja ymmärretyksi ja ennen kaikkea Piia on auttanut minua löytämään keinoja päästä eteenpäin näiden asioiden suhteen. Olen keskustelujen jälkeen ollut poikkeuksetta hyvillä mielin ja levollinen. Voin lämpimästi suositella Piiaa keskustelukumppaniksi ja kuuntelijaksi.”

Kristiina

 

“Ensimmäinen tapaaminen Piian kanssa jännitti hieman, olinhan menossa terapiaan! Sain kuitenkin huomata Piian olevan hyvin rauhallinen, positiivinen ja helposti lähestyttävä, joten jännitys katosi oikeastaan heti ensimmäisten minuuttien aikana! Piia osasi esittää oikeita kysymyksiä ja sain huomata, että vastaukset elämäni haasteisiin olivatkin minussa itsessäni, tarvitsin vain jonkun apua löytääkseni ne! Pidin ongelmiani isoina ja haastavina, mutta kahden tapaamisen jälkeen huomasin löytäneeni syyn haasteisiini ja myös ratkaisun avaimet… Piia oli ihanan empaattinen ja ymmärtäväinen eikä tarvinnut miettiä kehtaako joitain asioita edes mainita. Kun uusia haasteita ilmenee, palaan mieluusti Piian kanssa juttelemaan.”

K.S.

 

“Kiinnostuin Piian ilmoituksen perusteella saamaan apua omiin arkisiin ongelmatilanteisiin ja niiden kohtaamiseen. En oikein osannut odottaa mitään etukäteen ja lähdin tutkimusmatkalle hyvin avoimin mielin. Piian kanssa oli äärettömän helppo keskustella ja hänen avulla sain aivan uusia näkökulmia ongelmiini ja niistä selviämiseen sekä ymmärrystä omille ajatuksilleni ja tunteilleni. Piia osasi esittää oikeat kysymykset ja lähestyi asioita eri tavoin. Minusta tuntui, että hän oikeasti kuunteli minua, välitti ja hänellä on oikeasti halu auttaa minua eteenpäin. Piia on rauhallinen, lämmin ja osaa avata kysymyksillään isojakin lukkoja ja sai minut tutkimaan itseäni uudella tavalla. Piian kanssa käydyt keskustelut avasivat ja saivat liikkeelle jotain todella isoa minussa. Katsotaan, mihin tämä minun kohdallani johtaa, mutta voin lämpimästi suositella Piiaa avaamaan ja käsittelemään oman elämäsi solmuja -olipa ne sitten isoja tai pieniä, jos ne ovat sinulle merkityksellisiä, niin ne ovat Piiallekin. Piia on ihana ja välittävä ammattilainen. Kiitos Piia! <3”

L.P.

 

“Minulla oli tunnin Skype-keskustelu Piian kanssa. Hänen kanssaan on luonteva jutella, tulee luottavainen olo ja kokemus, että Piia todella kuuntelee ja keskittyy juuri minun auttamiseen. Sain todella hyviä käytännön vinkkejä ja uusia näkökulmia siihen, mitä tehdä, kun minua harmittanut tilanne tulee seuraavan kerran vastaan. Itse asiassa voin vähän hämmentyneenäkin todeta, että koko ajattelutapani tuota asiaa kohtaan muuttui, eikä sen kohtaaminen tunne enää yhtään harmittavalta! Eli todellakin voin lämpimästi suositella Piian palveluita ja ammattitaitoa myös sinulle!”

Anu