Arvostava kuuntelu, voimavaraistava keskustelu

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia (60 min.)

 

Miten hyvältä sinusta tuntuisi, kun kokisit todella tulevasi kuulluksi? Miten hyvää sinulle tekisi, kun joku keskittyisi vain ja ainoastaan sinuun ja sinun voimavaraistamiseen esimerkiksi tunnin ajan?

Yhä useammin nykyaikana me ihmiset ohitamme toisemme vuorovaikutustilanteissa. Kuulen asiakkailtani jatkuvasti, miten vaikeaa nykyään on tulla kuulluksi ja ymmärretyksi. Ihmisten kyky keskittyä toisen puheeseen ja kuunteluun on tuntunut heikentyvän, kun on niin monia asioita, jotka keskeyttävät keskittymisen toiseen ihmiseen.

Saatuani useampaan kertaan asiakkailtani palautetta siitä, miten hyvältä tuntuu tulla kuulluksi ja ymmärretyksi, sekä arvostetuksi sellaisena kuin on, päätin tarjota tätä kokemusta muillekin.

NLP -koulutusten seurauksena toimin pitkälti NLP:n niin sanotuista perusolettamuksista käsin. Uskon siis esimerkiksi, että sinulla on jo olemassa sisäiset resurssit, joita tarvitset onnistuaksesi.

Uskon myös, että joskus tarvitsemme apua noiden sisäisten resurssien löytämiseen ja käyttämiseen. Uskon, että teet parhaat valinnat, jotka sinulle on kullakin hetkellä saatavilla.

Uskon, että ihminen ja käyttäytyminen ovat eri asioita, me olemme enemmän kuin käyttäytymisemme, joten vaikka jonkun ihmisen toiminta tai käyttäytyminen ei olisi kaikilta osin hyväksyttävää, niin ihminen itsessään on arvokas ja hyväksyttävä.

Uskon myös, että kaikella käyttäytymisellä on hyödyllisyytensä – jossakin kontekstissa.

Myös ratkaisukeskeisen lyhytterapian opinnot ovat auttaneet minua löytämään keinoja auttaa ihmisiä sekä lisänneet uskoani siihen, että sinulla itselläsi on ratkaisun avaimet tilanteeseesi.

Ihmisiä auttavien eri alojen asiantuntijoiden tehtävä ei mielestäni ole ratkaista tilannetta asiakkaan puolesta, vaan olla asiantuntijoina siinä prosessissa, miten nuo asiakkaan ratkaisun avaimet löydetään hänestä itsestään ja hänen elämästään.

Silloin ratkaisut ovat todella sinun maailmankuvan mukaiset, ja sinun arvojasi kunnioittava tapa lähestyä esimerkiksi ongelmallisia asioita, eikä ulkopuolelta annettu kehotus, miten ihmisten tietyssä tilanteessa ”kuuluu toimia”.

Neuvoja pystyy tarjoamaan kuka tahansa, olet varmasti sen arjessasi huomannut, mutta toisen kuuntelu niin, että pystyy poimimaan hänen puheestaan ja toiminnastaan puhujan vahvuuksia ja nostaa niitä esille (sen sijaan, että keskittyisi etsimään millä tavalla ihminen on ”pielessä” tai viallinen, ja mitä ”korjattavaa” hänessä on) sekä toisen arvostaminen omana itsenään, on taito, jonka iso osa ihmisistä on tuntunut kadottaneen.

Arvostava kuuntelu, voimavaraistava keskustelu on tunnin kestävä joko videopuheluna järjestettävä tapaaminen tai kasvotusten järjestettävä tapaaminen (Pöytyän Yläneellä, n. 60 km Turusta pohjoiseen). Tapaamisia voidaan tarvittaessa järjestää useampiakin, joten jos huomaat haluavasi pidempiaikaista tukea, niin tämä onnistuu. Laadun takaamiseksi tapaamisia on kuitenkin tarjolla vain rajallinen määrä per viikko.

En ole ”liukuhihnaterapeutti”, joka täyttää kalenterinsa asiakastapaamisilla. Minun tapani tehdä tätä työtä vaatii sitä, että olen virkeä ja keskittynyt juuri sinuun. Työtapani ei ole pelkkää kuuntelua, vaan etsin työskennellessäni aktiivisesti myös voimavarojasi sekä uusia voimaannuttavampia näkökulmia, joihin voit tukeutua pitkään tapaamistemme jälkeen.

85€/60 min. (sis. alv 24%)

 

 

Lisää ostoskoriin ja siirry kassalle

 

 

Saat ajanvarausohjeet sähköpostiisi maksun jälkeen.

Mahdollisiin kysymyksiin vastaan myös mielelläni, joten ota epäröimättä yhteyttä, jos haluat kysyä jotakin.

piia@astettaparempielama.fi

Puh. 050-322 8675