Laita hyvä kiertämään!

Lapsille

Ensimmäinen seikkailu

E-kirja 

Sanaton tarina viiden lohikäärmen poikasen ensimmäisestä päivästä.

Ensimmäinen seikkailu

E-kirja

Sanaton tarina viiden lohikäärmeen poikasen ensimmäisestä päivästä.

5 pientä munaa ruohosta tehdyssä pesässä. 

Siitä alkaa tarina viidestä pienestä lohikäärmeen poikasesta ja heidän ensimmäisestä seikkailustaan. 

Mitä poikaset matkallaan näkevät ja kokevat? Entä mistä ne löytävät illan tullen unipaikan? 

E-kirjassa (epub-tiedosto) on 20 sivua/värikuvaa. Tarina on sanaton, ts. kirjassa ei ole kerrottu sanallisesti, miten tarina etenee.

Kirjan tekijä/kuvittaja Piia Tuominen. Kustantaja Onnenläntti.

Näin tämä toimii: 

1. Tilaa e-kirja.

2. Saat kirjan saman tien sähköpostiisi.

3. Avaa e-kirja* ja nauti tarinasta! 

*E-kirjoja voit lukea esimerkiksi tietokoneella maksuttomalla Adobe Digital Editions -ohjelmalla. Älypuhelimiin ja tabletteihin on myös saatavilla lukusovelluksia, jos sinulla ei vielä sellaista ole ladattuna. Tätä e-kirjaa lukeaksesi lukusovelluksen täytyy tukea kiinteää asettelua. Ainakin nämä sovellukset toimivat: Apple Books (aiemmin iBooks, Mac, iOS), Adobe Digital Editions (Windows, Mac, iOS, Android), Google Play Kirjat (Android)

Värityskuvia

Nämä värityskuvat eivät oikeastaan ole ainoastaan värityskuvia, vaan kenties myös alku uudelle, luovalle harrastukselle!

Se uusi harrastus ei ole värittäminen vaan.... hahmohaahuilu! 

Hauskoja hahmoja voi löytää mm. kiviseinien pinnoista. 

Värityskuvat (Yläne)

Tämä PDF-tiedosto Värityskuvat (Yläne) sisältää 10 tulostettavaa värityskuvaa. Nämä värityskuvat olen tehnyt Yläneen kirkon kivijalasta löytämistäni hahmoista.

Värityskuvien lisäksi saat myös toisen PDF:n, johon laitoin näkyviin valokuvat niistä kohdista kirkon kivijalkaa, joista nämä värityskuvahahmot löytyvät.

Tässä muutama esimerkki värityskuvista. 

Hymppis-satuvideo

Hymppis -satuvideo. Tarinan kirjoittaja ja kuvittaja: Piia Tuominen.

Kesto 4:36

Hymppis

Hymppis on kotimetsänsä ainoa mustavalkoinen olento. Se tuntuu Hymppiksestä aika surulliselta. Metsässä on niin monenvärisiä, hienon näköisiä eläimiä. Omasta mielestään Hymppis näyttää ei-minkään väriseltä.

Hymppiksen paras ystävä on Hönö. Tänään Hymppis aikoo kulkea Hönön kanssa koko metsän läpi.

Hänellä on suunnitelma, ja Hönö lupasi tulla mukaan! Ystävykset lähtevät matkaan. Ehkä Hymppis löytää itselleen uuden asun!

Löytyykö Hymppikselle uusi asu? Vai voisikohan jokainen olento sittenkin olla omanlaisensa?Tuotteen maksettuasi saat ladattua PDF:n, jossa on linkit Hymppis-videoon. Myös sähköpostiisi tulevasta kuitista löydät PDF-tiedoston, jossa on linkit. Hymppis-sadun voi katsoa Vimeossa tai YouTubessa tai voit ladata videon omalle laitteellesi. Vain yksityiseen käyttöön. Linkkejä ei saa jakaa eteenpäin.

Riimikortit (PDF)

31 riimikorttia sisältävä PDF. 8 sivua.

4 riimikorttia per sivu (ensimmäisellä sivulla 3). Itse tulostettava.

Korteista löytyy kaksi versiota. Ensimmäisessä versiossa riimiparin jälkimmäinen sana näkyy korteissa muuta tekstiä haaleampana. Toisessa versiossa sen tilalla on tyhjä viiva. Voit itse valita, kumpaa versiota haluat käyttää (tai voit tulostaa molemmat versiot).


Käyttövinkkejä:

Tulosta kortit.

Leikkaa ne irti toisistaan.

Liimaa pahville ja suojaa ne kontaktimuovilla./Laminoi.

Aikuinen voi lukea kortin tekstin ja ilmaista vaikkapa eleellä, kun on riimiparin keksimisen aika. Äänen painoilla voi ilmaista, mikä on se sana, jolle riimiparia etsitään (esim. lausumalla riimiparin ensimmäinen sana painokkaammin).

Lapset voivat käyttää kortteja myös keskenään, jos joku lapsista osaa jo lukea.

Vaikka riimiparit on mietitty valmiiksi, ja kuvitus antaa vinkkejä siitä, mistä sanasta on kyse, voi riimipariksi toki ideoida myös muita rimmaavia sanoja. Voi olla hauska tutkailla löytyykö muita vaihtoehtoja! Tuleeko tarinasta kenties hassu tai naurattavainen jollain muulla rimmaavalla sanalla täydennettynä?

Kortit voivat toimia myös virikkeenä arjessa omien riimirunojen keksimiselle. Ehkäpä arkipäiväisistä tekemisistä voi samalla tulla hauska sanaleikki, kun niistä keksii omia riimirunoja!

Muutakin ihanaa on tulossa! 

Laita hyvä kiertämään!